Breaking News
Loading...
9 Ocak 2015 Cuma

Info Post



Her gün onlarca tarife göz gezdiriyorum , ama yakın arkadaşlarım bilirler ki ; bir türlü okuduğum bir tarifi birebir yapamam pek . İlla birşeyler katarım , birşeyleri değiştiririm . Birkaç deneme yanılmadan sonra bu tatlı ortaya çıktı, biraz Trileçeden esinlendim , biraz Tiramisu tadını andırsın dedim . Biraz oradan , biraz buradan . Şimdilik bu tarifi paylaşayım sizlerle , daha farklılarını bulursam , onu da sunarım.. Çünkü çok çok hafif, hiç yağsız, evdeki malzemelerle .. 

MALZEMELER


  • 4 yumurta
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 bardak un
  • yarım bardak irmik
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • bir avuç doğranmış ceviz


şerbeti için;

  • 4 bardak süt
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nescafe


üzerine;

  • 1 poşet Dr.Oetker krem şanti , kaymak tadında olanı tercih ediyorum , hem daha kıvamlı , hem de çok az şekerli. 
  • 1 bardak süt


HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şekeri mikserle çırpalım . ardından diğer malzemeleri de ekleyerek kek hamurunu yağlanmış fırın kabına dökelim . Şerbet için 1 bardak sütü ısıtıp , içinde nescafeyi eritelim . Bu karışımı 3 bardak soğuk süte ekleyip , şekerini de ilave edip karıştıralım ve buzdolabında bekletelim . Kek hamurunu 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim . Üzeri kızarınca kürdanla kontrol edip fırından çıkaralım . İlk sıcağı geçince soğuk sütlü şerbet yavaş yavaş üzerine dökelim . Birkaç saat hatta bir gece buzdolabında bekletirseniz çok daha lezzetli oluyor. Servis yapmadan önce krem şantiyi hazırlayıp üzerini süsleyelim . Afiyetle ve mutlulukla ...



0 yorum:

Yorum Gönder