Breaking News
Loading...
25 Mart 2015 Çarşamba

Info Post


Birkaç aylık evli, güzeller güzeli bir yeğenim var. Aslında bekarlığında mutfağa yolu pek de düşmeyen, züccaciye reyonlarına uğramayan biriydi. Yani anne ve hala iyi yemek yapınca kızımızdan da bekliyorduk ama hiç mi hiç alakası yoktu. Derler ya kız halaya çeker diye, huyu suyu gerçekten de çoğunlukla ben , daha doğrusu huysuzlukları aynı ben :)) Evlendi  , aslan bir damadım oldu. Ve mutfakta herşey değişti. Artık çok güzel sofralar kuran , enteresan denemeler yapan , yeni lezzet keşifleriyle uğraşan biri oldu, eee bizim aslan damat da vejeteryan olunca , çeşit çeşit salatalar , yemekler yapıyorlar birlikte, Güzellikler hep onlarla olsun . 
Bu tarif de yeğenimden sizlere .. Vejeteryan olanlar beğendi yemesin mi yani :))

Ellerine sağlık kuzum , Afiyette olun güzel yuvanızda. 




MALZEMELER

1 kg patlıcan (1 kavanoz konserve közlenmiş patlıcan da kullanabilirsiniz)
1 bardak süt
1 kaşık un
1 kaşık tereyağ
tuz 
karabiber
yarım bardak kaşar peyniri rendesi

Üzerine mantar sote 

  buradan ulaşabilirsiniz.) 

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları ocak üzerinde közleyip, kabuklarını soyalım . ( patlıcan közleme ilgili ayrıntıya buradan http://mutlubadem.blogspot.com.tr/2015/01/kozlenmis-sebze-salatasi.html  ulaşabilirsiniz.)  İnce ince doğrayalım . Teflon bir tavada tereyağ ile unu kavuralım , hafif rengi dönünce ,  kuzumun deyimiyle güneş rengi olunca :))) yavaş yavaş sütü ekleyelim ve karıştıralım. Göz göz olmaya başlayınca kaşar peyniri rendesini ekleyelim ve peynirin erimesini bekleyelim . En son doğranmış patlıcanları da ekleyip karıştıralım , ocaktan alalım . Servis tabaklarına patlıcanlı beğendiden bir miktar yerleştirelim , üzerine mantar soteyi de koyup sıcak servis yapalım . İsterseniz üzerine kızdırılmış kırmızı biberli tereyağ gezdirebilirsiniz. Afiyetle... 


1 yorum:

  1. Ne iyi düşünmüşsünüz vejeteryan beğendiyi. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil