Breaking News
Loading...
24 Temmuz 2015 Cuma

Info Post


Eğer birgün fırınınız çalışmazsaaaa (!) , ee canınız da epey bi börek çekerse tavaya döşeyiverin. İddia ediyorum fırındakinden çok daha kolay ve lezzetli oluyor. !5-20 dakikada hazır en pratik en güzel börek tarifi , buyrun efendimmm :))

Yine Yörsan'ın güzel lezzetlerinden tam yağlı beyaz peynir kullandım ben , Dilerseniz kavrulmuş kıymalı içle veya patatesli içle de yapabilirsiniz. 



MALZEMELER

3 adet yufka
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
yarım çay bardağı zeytinyağ

iç malzemesi olarak :
Yörsan tam yağlı beyaz peynir
maydanoz
dereotu

Kızartırken sürmek için tereyağ


HAZIRLANIŞI :

Yumurta, süt, su ve zeytinyağı bir kasede güzelce çırpalım. İnce doğranmış dereotu ve maydanozun içine ezilmiş beyaz peyniri de katalım . 

Tavanın tabanını bir miktar tereyağ ile yağlayıp bir yufkayı serelim, kenarları tavadan taşsın biraz. Üzerine sütlü sostan gezdirelim, tekrar 1 yufkayı buruşturarak serelim. Peynirli karışımı yayıp üzerine tekrar sütlü sostan dökelim. Son yufkayı da yerleştirelim , sosun kalanını kenarlarına gezdirelim ve kenarlardan taşan yufkayı kapatalım. En üste tereyağ parçalarını serpelim , kısık ateşte her yanını çevire çevire pişirelim. Büyükçe bir spatulayla alt-üst edelim tekrar çevirerek kızartalım . Ben bu alt-üst etme işini birkaç kere yapıyorum ki içini çeke çeke pişsin, çiğ kalmasın . Dilimlere bölüp sıcak servis yapalım. Afiyetle. 







5 yorum:

  1. kimbilir nasıl lezzetli olmuştur. Ellerine sağlık ve afiyet olsun. En kısa zamanda kaşarlısını bende yapıp yiyelim. :)

    YanıtlaSil
  2. Hülyacık uğradı bugün , hemencecik yapıp yiyiverdik... yaparız tabiii

    YanıtlaSil
  3. Harika lezzetli bir börek olmuştu.Yiyen herkes çok begendi.Eline saglık canım...

    YanıtlaSil
  4. Tava böreğini özellikle kahvaltı için hazırlarım ben de, pratik, nefis bir börek , ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık afiyetler olsun..Yanına ayran yada çay tamamdır. :)

    YanıtlaSil