Breaking News
Loading...
29 Ağustos 2015 Cumartesi

Info Post


En önce bir noktaya parmak basmak isterim. Bu köfte için kullanacağınız patates o eskilerden bildiğimiz sapsarı eski patateslerden olmalı. Taze patates bünyesinde fazla su barındırdığı için köfteyi toparlamak zor oluyor. Çünkü içinde yumurtadan başka bişey yok. Belki un katkısı olsa daha kolay toparlanır ama tadı bu kadar güzel olur mu bilememmm :))




3 adet sarı patatesi kabuklarını soymadan haşlayalım. Hemen sudan alıp kabuklarını soyalım ve ezelim. İçine 1 tam yumurta ve 1 yumurtanın sarısını, tuz ve karabiberi ekleyip yoğuralım. İç malzemesi olarak beyaz peynir-maydanoz karışımı hazırlayalım. (Eğer zamanınız az ise peyniri içine değil de patatese de katıp karıştırabılırsiniz.) İçli köfte gibi patatesten küçük parçalar koparıp, peyniri ortasına yerleştirelim ve kapatalım. Bir kasede 1 tam yumurta ve 1 yumurta beyazını çırpalım. hazırladığımız patates köftelerini dikkatlice yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartalım. Çevirirken çok nazik olmalıyız. Patateslerin şekli çok kolay bozuluyor. Kızaran köfteleri kağıt havluya alıp , fazla yağından arındıralım. Ilık servis yapalım . Afiyetle.. 


1 yorum: