Breaking News
Loading...
6 Ağustos 2015 Perşembe

Info Post





Malzemeler :

7-8 adet en küçüklerinden patates
yarım çay bardağı zeytinyağ
3 adet kemiksiz tavuk budu (patateslerin büyüklüğünde doğrayalım)
2 diş ezilmiş sarımsak
2 kaşık yoğurt
tuz 
karabiber
pul biber
kekik
kimyon
1 adet dilimlenmiş kapya biber
2 adet sivri biber
1 büyük domates

Hazırlanışı :

Patatesleri yıkayıp haşlayalım, kabuklarını soyalım, biraz tuzlayalım ve ısınmış zeytinyağda bütün olarak çevirerek kızartalım. Tencereye dizelim.  Bir kasede tavuk etini sarımsak, yoğurt, tuz ve baharatlarla karıştıralım ve 15-20 dakika bekletelim. Tavadaki yağı ısıtalım ve tavuk parçalarını kızartalım. Patateslerin aralarına yerleştirelim. Biber ve domatesleri de kızartıp yemeğimizin üzerine dizelim. Yarım bardak su ekleyip, hafif ateşte 10 dakika pişirelim. Afiyetle..

1 yorum:

  1. Ay ay en sevdiğim yemek. Sarmısak ayrı tat verir. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil