Breaking News
Loading...
16 Kasım 2015 Pazartesi

Info Post


Hayatımda ilk defa (üniversiteye hazırlık zamanından sonra tabii) bir kursa katılıyorum bu günlerde. Pastacılık üzerine. Hepimize her zaman destek olan sevgili hocamıza çok teşekkürler ... Çok keyifli ve uyumlu arkadaşlar edindiğimiz bir süreç bu. Sevdim ben bu işi ... Bu kursta yaptığımız bazı tarifleri zaman zaman sizlerle paylaşacağım . Bugün ilk uygulamalı bireysel çalışmamız bu enfes kurabiyeler. Daha önce yediğim kurabiyelerden farklı bir dokusu var, ben çok beğendim. Deneyin , çevrenizdekiler bayılacak ...


Malzemeler :

Kurabiye için,
180 gr tereyağ
100 gr. toz şeker 
175 gr. un
30 gr. kakao
50 gr. mısır gevreği
40 gr. hindistan cevizi tozu
30 gr. ince doğranmış ceviz

Üst kaplama için,
40 gr. sütlü çikolata
2-3 çay kaşığı tereyağ
Süslemek için şekerlemeler


Hazırlanışı :

Tereyağ ve şekeri mikserle krema kıvamı olana dek çırpalım. Un ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edelim. Bundan sonrasında miksere ihtiyacımız yok. Mısır gevreği , hindistan cevizi tozu ve cevizi de ekleyip elimizle yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Önceden ısınmış 180 derecedeki fırında  10 dakika pişirelim. Fırından aldığınızda yumuşak gibi gelebilir ama soğuyunca sertleşecektir. Bu nedenle fırında fazla tutmayalım. Sütlü çikolatayı ve 2-3 çay kaşığı tereyağını benmari usulü eritelim. Soğuyan kurabiyelerin üst kısımlarını bu çikolata sosuna batırıp servis tabağına dizelim. Arzu ederseniz üzerine fındık, ceviz, minik şekerlemeler veya granül çikolata parçaları serpebilirsiniz. Afiyetle..... 








4 yorum:

  1. Sunum bir harika olmuş Çağla Hanım, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık harika lezzetli kurabiyeler bunlar sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı sabahlar, Afgan kurabiyeleriniz çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. Çağla ablacım harika görünüyorlar ellerine sağlık, isterim gelince... 😉

    YanıtlaSil