Breaking News
Loading...
21 Ocak 2016 Perşembe

Info Post




İster çay saatlerinizde , ister kahvaltıda, ya da benim gibi çok sevilen akşam kahvaltılarınızda sunabileceğiniz, enfes bir pizza. Yörsan ürünleriyle de daha bir lezzetli oldu sanki. Teşekkürler Yörsan .....

Bu arada Yörsan'ın yeni uygulaması http://birustasivar.com/ sayfasına mutlaka göz atmalısınız, hatta güzel tariflerinizi de yükleyebilirsiniz. 



Malzemeler :

Pizza hamuru için ,
yarım su bardağı Yörsan süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı instant maya
1 silme yemek kaşığı Yörsan tereyağ
1 yumurta akı
1 çay kaşığı tuz
2 bardak + 1 tepeleme kaşık un
Üst malzemesi için,
2-3 kaşık beşamel sos ( 1 silme kaşık unu yarım kaşık tereyağ ile biraz kavurup, az tuz ve yarım bardak süt ilavesiyle elde edebilirsiniz.)
2-3 kaşık Yörsan beyaz peynir
1 kuru soğan (ince doğranmış ve çok az sıvıyağ ile hafif kavrulmuş)
istediğiniz miktarda yeşillik (maydanoz, dereotu, taze nane)
karabiber
pul biber
Hamurun kenarlarına sürmek için 1 yumurta sarısı
üzerine kırmak için 2 yumurta

Hazırlanışı :

Sütü ılıtıp şeker ve maya ile karıştırıp 2-3 dakika bekletelim , sonra una ekleyelim, diğer tüm hamur malzemelerini de katıp yumuşak bir hamur yoğuralım , ağzı kapalı bir kapta, yarım saat kadar biraz kabarmasını bekleyelim. Bu arada üst malzemeyi hazırlayalım. Kavrulmuş soğanı , beşamel sosu, ezilmiş peyniri ve ince doğranmış yeşillikleri karıştıralım. baharatları da ekleyelim . Hamurun hafifçe kabarması da yeterli olacak. Hamuru dikdörtgen bir kalıbın boyutunda açalım. Kalıba yağlı kağıt serip, hamuru yerleştirelim. Üst malzemeyi hamurun kenarlarından 1 cm kadar boşluk kalacak şekilde yayalım. Daha sonra yumurtaları  kırabileceğimiz yuvalar hazırlayıp ,kenar boşluklara yumurta sarısı sürelim.  170 derecedeki önceden ısıtılmış fırına verelim. Hamurun alt kısmı kızarınca üzeri de hafifçe kızarmış olacaktır. Fırından alıp hazırladığımız yuvalara yavaşça birer yumurta kırarak tekrar fırına verelim. 6-7 dakika sonra , yumurtanın beyazları pişmiş , sarıları az pişmiş şekilde fırından alalım ve sıcak servis yapalım.  












2 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Sağlıklı Pizza nefis olmuş. Usta Mutlubadem Usta Yörsanla dahada lezzetlendirmiş .. afiyet olsun.

    YanıtlaSil