Breaking News
Loading...
1 Şubat 2016 Pazartesi




Hani iki gün önce seradan bolca chili biber toplayıp geldim ya , eee kullanmak gerek değil mi ?
Bu sosla bir kere tavuk pişirdiniz mi asla vazgeçemeyeceksiniz.... :)

Malzemeler :
3 adet kemiksiz tavuk budu
1 büyük chili biber
1 diş sarımsak


marine sosu için:
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağ
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı pul biber ( eğer en son kullanacağınız chili biberler çok acıysa pul biber eklemeyin.) 
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı hardal

Hazırlanışı :
Yemeği yapacağımız tavaya marine sosu için gerekli tüm malzemeleri koyup karıştıralım. Tavuk etlerini parmak boyutunda doğrayıp, tavaya ekleyelim. 10 dakika kadar arada karıştırarak bekletelim. Daha sonra tavayı orta ateşte ocağa alalım, önce hiç karıştırmadan hafifçe bir taraflarının kızarmasını sağlayalım. Tavukların diğer yüzlerini de çevirelim ve kızartalım. En son çok ince doğranmış sarımsak ve chili biberi de ekleyip tavayı sallayarak karıştıralım. 2 dakika sonra ocaktan alalım ve kızarmış patates veya patates püresiyle servis yapalım. Afiyetle...

0 yorum:

Yorum Gönder