Breaking News
Loading...
9 Şubat 2016 Salı

Info Post



Malzemeler :

250 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
80 gr. toz şeker
120 gr. pudra şekeri
350 gr. un (2 - 2,5 bardak kadar)
4 yumurta sarısı
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 limonun suyu
2 limon kabuğunun rendesi

Üzerini süslemek için pastacı kreması veya limonlu krem şanti

Hazırlanışı :

Tereyağ ve şekerleri mikserde krem gibi oluncaya dek çırpalım. yumurta sarılarını teker teker ekleyerek çırpmaya devam edelim. Limon suyu ve kabuk rendesini de ekleyelim. Kabartma tozunu ve azar azar unu katarak yumuşak bir hamur yoğuralım. Ele bir hayli yapışacak. Sıkma torbamıza yıldız uç takıp hamuru torbaya dolduralım. Unu fazla gelirse sıkmada zorlanabilirsiniz. Onun için bir hayli yumuşak bir hamur olmalı. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine 1 cm aralıklarla yuvarlak şekil vererek hamuru sıkalım. 170 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Soğuduktan sonra üzerine isterseniz pastacı kreması sıkarak süsleyebilirsiniz. Biraz limon suyuyla tatlandırdığınız krem şanti de olabilir. Afiyetle. 


Tarif http://cookandbemerry.com/ sayfasından uyarlanmıştır. 

Önceki fotoğraflar Kurs yerimizde sevgili hocamın üstün bilek gücüyle sıktığı kurabiyelerdir. Daha önce evde denediğim ve benim kuvvetsiz elimden çıkanların fotoğrafı da böyleydi :)))







0 yorum:

Yorum Gönder