Breaking News
Loading...
10 Şubat 2016 Çarşamba

Info Post


Çay var , kek var , daha ne olsunnn :))



Malzemeler :

1 su bardağı zeytinyağ 
1 su bardağından az fazla pudra şekeri (225 gr.)
275 gr. un
1 paket kabartma tozu
4 yumurta
3-4 yemek kaşığı süt
limon kabuğu rendesi
1,5 yemek kaşığı kakao (2 yemek kaşığı sıcak suyla karıştıralım)

Hazırlanışı :

Derince bir kasede zeytinyağ ve şekeri karıştıralım. un ve kabartma tozunu da eleyip ekleyelim. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpalım. Sütü ve limon kabuğu rendesini de katalım. Ben şekerli vanilin kullanmak istemediğim için limon kabuğu rendesi koyuyorum , siz isterseniz vanilya kullanabilirsiniz. Pürüzsüz bir kıvam elde edince hamurun yarısını başka bir kaseye ayıralım. Birine sıcak suyla ıslattığımız kakaoyu ekleyip karıştıralım. Büyük boy bir baton kalıbın içini yağlayalım. Önce beyaz hamurdan kalıbın altına birkaç kaşık dökelim. Sonra dikkatlice kalıbın uzunluğu boyunca beyaz hamurun üzerine kaşıkla kakaolu hamurdan dökelim. Bu işlemi bir beyaz bir kakaolu olmak üzere hamurlar bitene kadar tekrarlayalım. 160 derece fırında kürdan temiz çıkana dek pişirelim. Afiyetle ....


0 yorum:

Yorum Gönder