Breaking News
Loading...
28 Mart 2016 Pazartesi

Info Post



İnstagramda #majachocolat sayfasına bayılıyorummmm .. Fotoğraflar mükemmel... Bu sayfada gördüğüm bir pastanın şeklini yapmak istedim. Pastacılık kursunda çikolata ganajlı pastalar konusu geldiğinde ben de bunu deneyeyim dedim. Kaplama bir ganaj yapmadım ama arası tamamiyle bitter ganaj ve kestane şekerli :))) Doğru pandispanyayı tutturmak için bir mutfak tartısına ihtiyacımız olacak. Piyasada 20 liradan başlayan fiyatlarla bulunuyor. Eğer yoksa en kısa zamanda edinmenizi öneririm. Benim kullandığım kalıp 28 cm çapında kelepçeli olanlardan. Pandispanyanın yüksekliği çok fazla olmadı, daha dar bir kalıpla daha yüksek kek elde edebilirsiniz.

Malzemeler :

Pandispanya için,

( kullanacağınız her yumurta için 25 gr. şeker, 30 gr. un ekliyoruz. Eğer kakaolu kek yapacaksak kakao miktarı kadar unu azaltıyoruz. )

6 yumurta
150 gr şeker
180 gr un-kakao karışımı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya

Ara ganaj için,
200 ml. krema
200 gr. bitter kuvertür çikolata

1 kase kestane şekeri (şerbetli)

Üst süsleme için,
1 poşet sade krem şanti
yarım su bardağı soğuk süt
mor gıda boyası




Hazırlanışı :

Önce ganajı ve krem şantiyi hazırlayalım ki kek pişene dek iyice soğusunlar. Kremayı bir tavaya alıp ısıtalım, kaynama noktasına gelince ocaktan alalım ve küçük parçalara doğradığımız kuvertür çikolatayı ekleyip karıştıralım. Pürüzsüz bir kıvam alınca 2-3 kaşığı en üste sürmek için ayırıp oda sıcaklığında bekletelim. Kalan ganajı buzdolabına kaldıralım ve arada karıştıralım. Soğuk süt ve bir poşet krem şantiyi 4-5 dakika mikserle çırpalım, gıda boyasını kürdanın ucuyla ekleyelim. İstediğiniz renge ulaşıncaya kadar çırpalım. Yıldız uç taktığımız sıkma torbasına doldurup buzdolabında bekletelim. Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt yerleştirelim. Yumurta ve şekeri iyice beyazlaşana dek uzun uzun mikserle çırpalım. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek yavaş yavaş ekleyelim ve aşağıdan yukarı doğru tahta bir kaşıkla karışıma yedirelim. çok da fazla çırpmayalım ki karışım sönmesin. Pandispanya karışımını kalıba alıp 160 derece fırında kürdan temiz çıkana dek yaklaşık 30-35 dakika pişirelim, yarım saatten önce fırının kapağını açmayalım. Pişen keki kalıptan çıkarıp ızgara teline alalım ve soğumasını bekleyelim. İyice soğuyunca ikiye keselim ve ve her iki kek parçasını da kestane şekerinin şerbetiyle biraz ıslatalım. Bir kat kekin üzerine buzdolabında soğuyan ganajı sürelim , kestane şekerlerini yerleştirelim. İkinci kek katmanını da yerleştirelim, Oda sıcaklığında duran ganajı hafifçe üstüne sürelim. 10-15 dakika buzdolabında beklettikten sonra mor krem şantiyi istediğimiz şekilde sıkıp pastamızı süsleyelim. Afiyetle .... 









0 yorum:

Yorum Gönder