Breaking News
Loading...
7 Haziran 2016 Salı



Malum patlıcanlı her şeyi pek severim, hele hele salataları ve pilavları. Bir süre önce Yayla Bakliyat hediyesi olan paketimin içinden çok pratik bir ürün çıktı. Şehriyeli bulgur. Hemen bir pilava dönüştürmek şart oldu. Yine çok teşekkürler Yayla Bakliyat ...


Malzemeler :

1 su bardağı Yayla Şehriyeli Bulgur
1 büyük patlıcan
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
1 domates
1 sivri biber
yarım çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
pul biber

Hazırlanışı :

Patlıcanı alacalı soyup yıkadıktan sonra minik küpler halinde doğrayıp zeytinyağda kızartalım. Kağıt havlu üzerine alıp tavaya ince doğranmış soğan sarımsak ve sivri biberleri alıp hafifçe kavuralım. Domatesi de minik doğrayıp ekleyelim, tuz ve baharatını ekleyelim.Tencereye tereyağını alıp eritelim, bulguru ekleyelim, hafifçe kavuralım ve diğer tüm malzemeleri ekleyip, üzerine çıkacak kadar su veya etsuyu katalım. Ocağın altını kısıp suyunu çekene dek pişirelim. Ocaktan alınca 15-20 dakika demlenmesini bekleyip servis yapabiliriz. Afiyetle. 


0 yorum:

Yorum Gönder